Благотворителен Концерт на възглавници

18.12.2022

18 декември 2022 (неделя)
11:00
НМА “Професор Панчо Владигеров”, Концертна зала
бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” №94, гр. София

forest-replacement

Преди точно 12 години, на Деня на християнското семейство, се проведе първият Концерт на възглавници. Стотици концерти, хиляди щастливи семейства и безброй престижни награди и аколади по-късно, се наложи да прекратим провеждането на любимите ни концерти на първо време поради пандемията, а след това – загубвайки незаменимата ни Доротея Доротеева, без която концертите просто нямаше как да продължат.
Вече трета година не е осъществен нито един Концерт на възглавници, но тази Коледа ще възобновим инициативата, поради много специален повод, създаден от скъп за нас и за цялото ни общество човек.


Мариела Цекова е на пръв поглед крехка и нежна дама, но под изящната й усмивка се крие неподозирана доза решителност и чувство за справедливост. Познаваме я от неуморната й работа в проекта “Светулка” за реконструиране на детските отделения в българските болници, както и от огромния й принос във Фондация “За Доброто”, които и до ден днешен правят и невъзможното за подкрепата на украинските бежанци.


Нейната кауза да създаде детска библиотека в с. Ясен, Плевенско ни трогна до дъното на душите ни, защото за нас, както и, вярваме, за публиката на Концерти на възглавници, най-важното нещо е децата ни да имат светлина, знание и неограничен кръгозор. Неведнъж сме ставали свидетели как на концертите цари чувството, че всички деца са наша обща отговорност, че ние, като родители, сме длъжни да им осигурим един по-добър, по-надежден и по-смислен свят.


Дядото и бабата на Мариела, Георги и Ненка Стефанови, са превърнали училището в с. Ясен в своя лична мисия и са преподавали в него цял живот. Там живеят 51 деца, които нямат своя библиотека, въпреки редица опити да бъде създадена такава. Преди броени дни получихме тъжната новина, че дядо Георги си е отишъл от този свят, без да види мечтата на Мариела реализирана. За нас остава задачата да я направим необходимото, за да й помогнем тя да я осъществи възможно най-скоро.


Щастливи съм да Ви съобщим, че на 18 декември 2022 година от 11:00ч. ще се проведе Благотворителен Концерт на възглавници, приходите от който ще бъдат вложени изцяло в създаването на детска библиотека в с. Ясен. Имаме безусловната подкрепа и домакинство на Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” и конкретно – изключителната съпричастност на нейния настоящ ректор, проф. Сава Димитров. Концертът ще представи любимия на деца и възрастни Карнавал на животните от Камий Сен-Санс, а изпълнителите са най-бляскавият музикален състав, който някога е участвал на Концерти на възглавници. За тях ще чуете повече в следващите дни тук, както и на нашата страница във FaceBook.

ВАЖНО! Тъй като концертът е изцяло благотворителен и няма предвиден бюджет за реклама, изключително много разчитаме на Вашата помощ в разпространение на събитието сред Вашите близки и приятели. Поканете ги, разкажете им и нека заедно да сътворим един празник на музиката, знанието и обичта!
Благодарим от сърце на всички Вас за любовта към красотата на музиката през всичките тези години!


Повече→
Корпоративни концерти

2019/2020

corporate-concertst


КАКВО СА КОНЦЕРТИ НА ВЪЗГЛАВНИЦИ?


→ Първите и най-популярни семейни концерти с класическа музика в България.
→ Десетгодишната им история е срещнала над 30 000 малки и големи почитатели с великото музикално изкуство.
→ Посетителите са родители с деца от 0 до 10 години.
→ Наградени с “Проект на годината” от предаването Алегро Виваче и Българското Национално радио и “Златно перо” от Класик ФМ Радио.
→ Незабравимо преживяване за малки и големи, подходящо за всички празници, събития и поводи (1 юни, Коледа, фирмени празници, рождени дни, годишнини и други)


Повече →