За нас


Проект на годината 2013


Концерти на възглавници – първите семейни класически концерти в България – станаха носител на наградата на Българско Национално Радио и предаването “Allegro Vivace” за Проект на годината 2013. Благодарим на прекрасната ни публика за доверието и подкрепата!


Четири години история


Концерти на възглавници започват своя път преди четири години в София. Малката галерия “Модо” приютява първите желаещи семейства да послушат камерна музика по нетрадиционен начин – настанени на възглавници. Събитието се харесва и скоро след това всяка концертна програма започва да се представя по два, а понякога и по три пъти. Вече в значително по-голяма зала, музиканти от най-различни краища на света свирят с удоволствие и усмивка за невръстните си почитатели. Всеки концерт представя различни музикални инструменти и започва да се оформя едно малко общество от хора, ценящи уюта, топлотата и позитивната енергия витаеща в атмосферата по време на Концерт на възглавници.


Извън София


През юни 2014 година Концерти на възглавници бяха представени за първи път извън София. Фестивалът “Включи града” в Бургас беше домакин на това знаменателно събитие.


Често задавани въпроси и техните отговори