Концерт на възглавници с Бабар

25.01.2015


25 януари 2015 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

site-cover-BABAR-BG


БИЛЕТИ ТУК>

Макар и неиздавана в България и съответно непозната на българските деца, историята на слончето Бабар е любима на милиони хора по света. Авторът й, Жан дю Брунхоф, е французин, а бащата на Мечо Пух – А. А. Милн – е виновникът за нейната английска версия. Слончето Бабар преминава през редица премеждия, запознава се с живота в града и отнася знанието при своите приятели, другите слонове. Става крал на слонското кралство и учи децата си на особено ценни мъдрости.

Музиката е създадена от Франсис Пуленк, който я сътворява, за да достави удоволствие на своите племенници. Версията за едно пиано, четири ръце е на Пол Юн Лий и ще бъде изпълнена от дуото Мануела Генова-Ралица Димитрова. Двете млади пианистки имат завиден брой спечелени награди от конкурси за клавирни дуа и ще добавят в програмата си още едно произведение от същия композитор – буйната му Соната за четири ръце.Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Онлайн:
Семеен билет – 30 лв.

На място:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:

Мануела Генова, пиано
Ралица Димитрова, пиано

Никола Петров, разказвач

Мануела Генова е родена в гр. Стара Загора, а Ралица Димитрова – в гр. Свищов. След завършване на музикалните училища съответно в София и в Плевен, двете млади пианистки се срещат в класа на проф. Борислава Танева в Национална Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров”. Формират клавирното си дуо и следват изяви из цяла България, както и в Сърбия, Австрия, Израел и Гърция. Вземат участие в престижни музикални форуми като Международен музикален семинар “Doumbia” в Гърция през 2008 и 2009г. Лауреати са на музикални конкурси, сред които “Класика и съвременност” в Стара Загора, “Надежди, таланти и майстори” в Добрич и Международен конкурс за млади изпълнители “Изкуството на 21ви век” във Виена.

10909777_10205689962034487_781675371_o


БИЛЕТИ ТУК>

Музикална програма

Франсис Пуленк (1899-1963)

1. Соната за четири ръце

I. Прелюд
II. Rustique
III. Финал

2. “Историята на слончето Бабар”Програма, 25 януари 2015

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Билети тук


pillows-concerts-workshop

На 25 януари, в рамките на програмата на Концерт на възглавници с Бабар, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>