Брас Концерт на възглавници

23.02.2014

23 февруари 2014 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

brass-pillow-concert-bg


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

След нежната, магическа и ефирна звукова комбинация от маримба, флейта и арфа, ни предстои пълен контраст – медните духови инструменти! Два тромпета, валдхорна, тромбон и туба сформират брас квинтета, който ще изпълни залата на Съюза на архитектите с богатия си звук. Познат от Виртуозния Концерт на възглавници, тромпетистът Ян Дунев ще води в този впечатляващ ансамбъл. Участват още Илиян Тиков (тромпет), Михаил Михайлов (валдхорна), Явор Костов (тромбон) и Атанас Богоев (туба).

В програмата ни очакват откъси от оперите “Кармен” на Бизе, “Аида” и “Трубадур” от Верди, “Вълшебният стрелец” от Вебер и знаменития “Кан-кан” из “Орфей в ада” на Офенбах. Каним малките ни приятели да дойдат с наличните у дома дайрета, маракаси, кастанети и други перкусии. Не за първи път публиката ще участва в програмата заедно с музикантите, но този път е малко вероятно музикантите да бъдат надсвирени! Общият репертоар ще включва по едно произведение от двамата Йохан Щраус – баща и син. “Радецки марш” и “Трич Трач полка” са гаранция за един шумен, весел и възторжен финал на концерта.


Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Цени на билети:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:
Ян Дунев, тромпет
Илиян Тиков, тромпет
Михаил Михайлов, валдхорна
Явор Костов, тромбон
Атанас Богоев, туба


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

​Музикална програма

Йохан Щраус (син) – “Трич Трач полка”
Йохан Щраус (баща) – “Радецки марш”
Откъси из:
Джузепе Верди – “Трубадур”
Джузепе Верди – “Аида”
Жорж Бизе – “Кармен”
Жак Офенбах – “Кан-кан” из „Орфей в ада“
Карл Мария фон Вебер – “Вълшебният стрелец“​Програма, 23 февруари 2014

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук


pillows-concerts-workshop

На 23.02, в рамките на програмата Брас Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Направи резервация тук →


​Медиите за нас


Аудио: Брас квинтет очаква тази неделя малките слушатели на поредните „Концерти на възглавници“
БНР
23/02/2014
И тази неделя малчуганите могат да се насладят на поредните „Концерти на възглавници“. Проектът, носещ едноименното заглавие, е на културната организация „Модо“, като целта е да се създаде интерес към класическата музика у най-малките.
Прочетете цялата статия в БНР.
Семейство от мед
Детски дневник
19/02/2014
Медно-духовият, или брас, квинтет става особено популярен след Втората световна война. Камерният ансамбъл от два тромпета, валдхорна, тромбон и туба има своите предшественици и в по-ранни векове. Композиторите обръщат внимание на тази формация още от 16-и век, но тъй като съвременните инструменти все още не са съществували, те ползват корнети и сакбути.
Прочетете цялата статия в Детски дневник.


Задава се много шумен “Концерт на възглавници”
Детски дневник
14/02/2014
Шумно ще е следващата неделя в поредния “Концерт на възглавници”. Причината – след нежните мелодии за маримба, флейта и арфа на 9 февруари, се задава комбинация от медни духови инструменти, съобщават организаторите на проекта – “Модо България”.

На 23 февруари два тромпета, валдхорна, тромбон и туба ще сформират брас квинтет, който ще изпълни залата на Съюза на архитектите с богатия си звук.
Прочетете цялата статия в Детски дневник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>