Концерт на възглавници “Карнавал на животните”

29.12.2013

29 декември 2013 (неделя)
11:00 ч.
Концертна зала в Централен Военен клуб
Гр. София, бул. Цар Освободител, 7

visual-web-site-pillows
НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→


За изпращане на 2013 г. сме ви приготвили нещо много голямо и тържестено – Концерт на възглавници „Карнавал на животните“. Известната сюита на Сен- Санс ще чуете в изпълнение на клавирното дуо Йорданова – Кюркчиев на два рояла, съпроводени от струнно-духов оркестър, специално сформиран за случая. Освен на пианата, ще се насладите на звученето на цигулкa, виола, виолончело, контрабас, кларинет, флейта и перкусии. Всеки инструмент изпълнява партията на отделно животно – лъвът, лебедът, кенгуруто или костенурката. Музиката на Сен- Санс ще бъде съпроводена от чудните рисунки на животни на литовския художник Дайнюс Шукис.


И тъй като е карнавал, заповядайте гримирани и костюмирани като любимо животинче. А на тези, които не са успели, в „Работилница на възглавници“ преди концерта ще помогнем да направят своята маска. Имаме и новогодишен подарък за малките ни почитатели – на финала те ще могат да си тръгнат с по една от нашите раирани възглавници, разписана с автограф от музикантите.

Концерт на възглавници „Карнавал на животните“ се осъществява под патронажа на г-н Ангел Найденов, Mинистър на отбраната на Република България, и с подкрепата на посолството на Република Литва.

На Концерт на възглавници- Карнавал на животните ще намерите и книжките и стикерите Възглавковците и музикалните инструменти.Снимки от концерта


ВидеоБИЛЕТИ

Цени на билети:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите

Йорданова & Кюркчиев, клавирно дуо
Цветина Панайотова, цигулка
Петя Миролескова, цигулка
Елица Богданова, виола
Кристиана Алипиева, виолончело
Илина Жабленска, контрабас
Цвета Живкова, флейта
Михаил Живков, кларинет
Мартин Хафизи, перкусии

Жорж Димитров, диригент
Десислава Христова, разказвач


YK photo


Йорданова & Кюркчиев, клавирно дуо
Клавирното дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев пристигат от Мюнхен, където се радват на успешна кариера след дипломирането във Висшето училище за музика и театър в Мюнхен. Имат специализация в Кралската академия в Брюксел и са завършили в Националната музикална академия в София. Антония и Иван се събират като клавирен дует през 2007г. Носители са на множество международни музикални награди.pillow-concert-carnival-conductor


Жорж Димитров, диригент
Жорж Димитров е гост диригент в Българска Национална Опера и Балет, София и Държавен музикален и балетен център, София. Той притежава магистърска степен по оперно-симфонично дирижиране и магистърска степен по хорово дирижиране. За развитието му са били от значение майсторските класове с Урош Лайовиц, Росен Миланов и Мирослав Попсавов.
Volpe_2


Литовският художник Дайнюс Шукис казва за животните, които рисува: „Когато рисувам, се чувствам все едно съм характерът, който създавам. Трябва да се получи истинско и живо. Ако това стане, значи е станало чудо.“НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

​Музикална програма

Сюита Скарамуш – Дариус Мийо

I. Vif
II. Modéré
III. Brazileira


Карнавал на животните“ – Камий Сен-Санс

I. Въведение и царски марш на лъва
II. Кокошки и петли
III. Диви, бързи животни (Wild Asses: Swift Animals)
IV. Костенурки
V. Слонът
VI. Кенгуру
VII. Аквариум
VIII. Персонажи с дълги уши
IX. Кукувица в гъстата гора
X. Птичарник
XI. “Пианисти”
XII. Вкаменелости
XIII. Лебедът
XIV. Финал


​Програма, 29 декември 2013

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук


pillows-concerts-workshop

На 29.12, в рамките на програмата Концерт на възглавници- Карнавал на животните, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Pillows-Shop-BGw250


Преди Концерт на възглавници- “Карнавал на животните” Тhinx Store ще покажат специална селекция от образователни играчки. Каним ви да посетите техния щанд от 9:30 до 12:30ч в Централен Военен клуб, бул. Цар Освободител, 7 в София.


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→


​Медиите за нас


Фотогалерия: Детският карнавал на животните
Детски дневник
30/12/2013
Вижте галерията в Детски дневник.


БНР “Карнавал на животните” ще слушат децата в цикъла “Концерти на възглавници” Интервюто с клавирното дуо Антония Йорданова и Иван Кюркчиев
27/12/2013


Френският Моцарт
Детски дневник
19/12/2013
Камий Сен-Санс е композирал музика в практически всички музикални жанрове – опера, симфония, концерт, песен, хорова музика, клавирна, камерна и дори филмова музика. Органист, пианист, композитор и писател – неговата богата култура и изключително разностранен талант е причината често да бъде сравняван с Моцарт.
Роден е през 1835 г. и има тежко детство – баща му умира, когато бъдещият композитор е само на три месеца. Отгледан е от майка си и леля си.
Да станеш композитор на 5 години
Започва уроци по пиано с леля си на тригодишна възраст. Още не е навършил пет, когато пише първата си композиция…
Прочетете цялата статия в Детски дневник.


Карнавал, Сен-Санс и музика на възглавници за завършек на годината
Детски дневник
16/12/2013

Изпращали ли сте старата година с посещение на концерт? Ако не сте, сега имате възможност да го направите, при това заедно с децата.
Три дни преди 2013г. да отиде в историята “Концерти на възглавници” канят любителите на класическата музика – малчугани и родители, на голям карнавал, съобщават организаторите от “Модо България”. Музиката този път ще е от известната сюита на Камий Сен-Санс “Карнавал на животните” и ще звучи в изпълнение на клавирното дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев на два рояла, съпроводени от струнно-духов оркестър, специално сформиран за случая…
Прочетете цялата статия в Детски дневник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>