Шопенов Концерт на възглавници

15.03.2015


15 март 2015 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

site-cover-Shopenov


БИЛЕТИ ТУК→

Магьосникът в клавирната музика, Фредерик Шопен, е роден на първия ден на март преди повече от 200 години. Тъй като е най-известният полски композитор, обожаван и боготворен от милиарди хора по света, неговата рождена дата е причината през този месец да се посветим на полската музика. Поетът в музиката е бил ненадминат пианист, а творчеството му променя из основи начинът, по който се свири на пиано. Музиката му е предимно за този инструмент, а нежността и красотата й не би могла да бъде сбъркана с ничия друга.

Пианистката Антония Кирил Евгениева е покорила множество престижни сцени с изпълненията си на шопенови композиции. За този концерт е подбрала едни от най-известните му валсове, ноктюрни и драматичната и безкрайно виртуозна Балада №4. Пианото ще оживее под нейните пръсти, а за публиката остава да се наслади и възхити на вдъхновяващите й изпълнения.Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Онлайн:
Семеен билет – 30 лв.

На място:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:

Антония Кирил Евгениева, пиано

Пианистката Антония Кирил Евгениева e докторант към Департамент „Музика“ в Нов Български Университет в класа по пиано на проф. Людмил Ангелов. Преди това завършва НМУ „Л. Пипков“ в класа на Антонина Бонева, бакалавърска степен защитава в НМА „П. Владигеров“ при проф. Йовчо Крушев, а магистърска степен в АМТИИ Пловдив при проф. Роксана Богданова. Антония има награди от конкурсите – „Френска музика“ (Пловдив, 1998 г.), две втори награди са и присъдени в конкурса „Млади музикални дарования“ (София, 1998 г. и 2000 г.). Има присъдена първа и голяма награда по камерна музика на международния конкурс „Concertino Praha” през 1999 г. Участвала е в международни фестивали и конкурси, като „Чешки Крумлов“ (2000 г.), „Южна Бохемия“ (2000 г.), „Нова българска музика“ (2002 г.), „Софийско лято“ (2007 г.) и др. Има редица участия в майсторски класове. Изнасяла е самостоятелни рецитали и има реализирани записи към БНТ и БНР. Свирила е като солист на оркестрите – “Колегиум музикум Банкя ”, „Академичен симфоничен оркестър“ , „Темпи Кончертанти“, „Симфоничен оркестър на БНР” , ”Симфониета ”, „ Младежки международен оркестър“ , както и филхармониите на Сливен, Видин, Враца, Разград и Плевен. От март 2013 г. ръководи сдружение „Арте Класика“, което работи за популяризиране на класическата музика.


БИЛЕТИ ТУК>

Музикална програма

Фредерик Шопен

Валс в ла-бемол мажор
Валс в ми минор
Валс оп. 64, №2
Валс оп. 69, №2
Фантази-импромптю
Ноктюрно оп. 48, №1
Ноктюрно оп. 9, №2
Балада №4Програма, 15 март 2015

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Билети тук


pillows-concerts-workshop

На 15 март, в рамките на програмата на Шопенов Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>