Класически Концерт на възглавници

29.05.2016

29 май 2016 (неделя)
11:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

site-cover-classic-bg


БИЛЕТИ ТУК→

Финалният Концерт на възглавници за сезона ще представи една изцяло класическа програма. В него ще чуем части от три произведения, написани за рядко срещания камерен ансамбъл от кларинет, виолончело и пиано. Тази вдъхновяваща музика ще изпълнят трима музиканти, които правят своя дебют като трио. Явор Добрев, Стефан Хаджиев и Венета Нейнска – всеки от тях има завиден сценичен опит и многократно е доказал своя талант да омагьосва публиката със звуци. Бетовен, Брух и Брамс са тримата германци и прочути творци, чиято прелестна музика ще слушаме на 29 май 2016г. от 11:00ч.

Бетовен пише своето кларинетно трио сравнително рано в кариерата си, повлиян от популярността на дървените духови инструменти в края на 18-ти век. Брух композира своите Осем пиеси, оп. 83 цял век по-късно, но за разлика от съвременниците си, не се поддава на алтернативните течения в музиката, а остава верен на чистия романтичен стил. Брамс включва кларинета в четири свои камерни композиции. Негов колега казва за Трио в ла минор, оп. 114, че “сякаш инструментите са влюбени един в друг”.БИЛЕТИ

Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:

Явор Добрев, кларинет
Стефан Хаджиев, виолончело
Венета Нейнска, пиано

motifconcertsb


БИЛЕТИ ТУК→

​Музикална програма

Лудвиг ван Бетовен
Трио в си-бемол мажор, оп. 11

Макс Брух
Осем пиеси, оп. 83

Йоханес Брамс
Трио за кларинет, виолончело и пиано, оп. 114Програма, 29 май 2016

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук


pillows-concerts-workshop

На 29 май, в рамките на програмата на Класически Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали. Участието в Работилницата е безплатно.