Контрабасов Концерт на възглавници

22.02.2015


22 февруари 2015 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

site-cover-Contrabas


БИЛЕТИ ТУК→

Един контрабас е висок почти два метра и тежи около единадесет килограма. Ако се отваряше, в тялото му спокойно можеше да се скрие цял човек, а пренасянето му не е никак лесно и контрабасистите старателно избягват това премеждие. Често оприличаван на слона, контрабасът има дебел глас и завидни способности да кара крачетата да затанцуван в подаденият им ритъм. На следващия Контрабасов Концерт на възглавници ще ни гостуват не един, не два, а цели три контрабаса. Музиката отново е изцяло чешка и ще звучи под майсторските ръце на д-р Свобода Боздуганова – една от най-видните български контрабасистки. Боди, както я наричат приятелите й, е специализирала в Чехия, която е прочута с контрабасовите си традиции из целия свят. Партньори на Боди на сцената ще бъдат две нейни ученички в софийското Музикално Училище – Деа Майсторска и Калина Андреева, а на пианото ще се включи и Венета Нейнска.


Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Онлайн:
Семеен билет – 30 лв.

На място:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:

Свобода Боздуганова, контрабас
Калина Андреева, контрабас
Деа Майсторска, контрабас
Венета Нейнска, пиано

Свобода Боздуганова завършва контрабас в НМА „Проф. Панчо Владигеров” с класическа музика и поп и джаз изкуство. Специализира и завършва втора магистърска степен по контрабас в академия “Леош Яначек” (Чехия). Лауреат е на международни конкурси в България, Чехия и Словакия. През последните две години преподава контрабас в НМУ „Л. Пипков“, а през март 2013 г. защитава образователна и научна степен „доктор” в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. Позната е на българската сцена с участието си в различни джаз формации. Боди не се ограничава жанрово и вече е доказала, че има бъдеще както в класиката, така и в джаза. Тя се доказва и като солов изпълнител има зад гърба си има редица контрабасови рецитали, както и многобройни участия в концерти.

Калина Андреева и Деа Майсторска са ученички в Национално Музикално Училище “Любомир Пипков”, където изучават контрабас в класа на д-р Свобода Боздуганова. Калина е носител е на трета награда в първа възрастова група на IV Контрабасов конкурс “Карл Д. фон Дитерсдорф“ в гр. Банска Бистрица (Словакия). Освен, че свири на контрабас, тя пее народна музика във фолклорен състав. Деа започва да свири на контрабас на тринадесетгодишна възраст. Много обича музиката още от съвсем малка, когато започва да пее в детска вокална група “Бон-Бон”.

Svoboda_Bozduganova


БИЛЕТИ ТУК>

Музикална програма

1. Ян Ванхал – Концерт за контрабас в ре мажор, първа част
2. Ян Иржи Бенда – Граве
3. Франц Симандл – Скерцо Капричозо
4. Милослав Гайдош – Скерцино и Песни за два контрабаса
5. Ян Малат – Дуети за два контрабаса
6. Иржи Линек – “Въведение” за три контрабаса
7. Леополд Кожелух – “Яребицата”
8. Милослав Гайдош – Инвенция и рагтаймПрограма, 22 февруари 2015

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Билети тук


pillows-concerts-workshop

На 22 февруари, в рамките на програмата на Контрабасов Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>