Ударен Концерт на възглавници в Русе

20.03.2016

20 март 2016 (неделя)
11:00 и 17:00
Фестивал “Мартенски музикални дни”
Регионален исторически музей,
пл. “Ал. Батенберг” №3, гр. Русе

site-cover-udaren-bg


РЕЗЕРВИРАЙ ТУК→

За втора поредна година Концерти на възглавници ще зарадват русенските малки и големи почитатели на класическата музика с една много вълнуваща и енергична програма. Този път сме включили ударните инструменти – маримба, тимпани, барабани, ксилофон… Ще бъдем изумени от техните изключителни възможности в ръцете на перкусионистите Мартина Митева и братята Кирил и Никола Петрови. Музиката ще накара малките крачета да редуват движение и почивка, защото в програмата са включени няколко разнообразни танца – хоро, чардаш, както и произведения, в които ще се насладим на красота, мелодичност и музикални усмивки.

Концертът се осъществява по покана на МФ “Мартенски музикални дни” в рамките на серията „Мартенски музикални дни Джуниър“ – партньорски проект на Община Русе и Фондация „Америка за България“. Той е безплатен за всички семейства, но изисква предварителна резервация, която можете да направите тук. Преди музикалното събитие, всички гости са поканени да участват в Работилница на възглавници, в която ще изработваме и украсяваме ударни инструменти по най-необичайни и креативни начини.Снимки от концерта


Изпълнителите:

Никола Петров, Кирил Петров и Мартина Митева – ударни инструменти


Мартина Митева е родена в град Пловдив. Баща и е професионален музикант и именно той я подтиква към първите и музикални занимания. Те започват на седемгодишна възраст по пиано, а на единадесетгодишна възраст се насочва към ударните интрументи, които изучава в национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” гр. Пловдив в класа на Пенчо Пенчев. От 2010г. е студентка в национална музикална академия „Панчо Владигеров” в класа на Татяна Кърпарова. В годините на средното и висшето си образование Мартина участва и печели множество конкурси и фестивали като индивидуален изпълнител и като част от ансамбъл.


Martina_2kiril_nikola_pillows


Никола Петров завършва Националната Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров” с магистратура по ударни инструменти, хорово и оркестрово дирижиране. Носител е на над двадесет награди за перкусионисти от национални и международни конкурси и се е изявявал като солист и оркестрант с всички значими оркестри в България. Участвал е в турнета из цяла Европа и Северна Америка и е основател на Petrov Art School в София.

Кирил Петров е бил перкусионист в редица български и други европейски оркестри, след завършване на бакалавърската и магистърска програма на Националната Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност “ударни инструменти”. Участвал е в престижни фестивали и семинари из цяла Европа и дори в Обединените Арабски Емирства.РЕЗЕРВИРАЙ ТУК→

​Музикална програма

1. Ней Розaуро – “Прелюд”
2. Добри Палиев – “Дяволски танц”
3. Louis Bonfa – “Black orpheus”
4. Динику-Владигеров – “Хоро стакато”
5. Кристиан Александров – “Затишие пред буря”
6. Добри Палиев – “Право хоро”
7. Виторио Монти – “Чардаш”
8. Добри Палиев – “Шега”Програма, 20 март 2016

10:00 Работилница на възглавници
11:00 Концерт на възглавници – Резервирай тук

16:00 Работилница на възглавници
17:00 Концерт на възглавници – Резервирай тук


pillows-concerts-workshop

На 20 март, в рамките на програмата на Ударен Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали. Участието в Работилницата е безплатно.