Дворжаков Концерт на възглавници

08.02.2015


08 февруари 2015 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

site-cover-DVORAK


БИЛЕТИ ТУК>

Встъпваме във февруари с танцова стъпка под музиката на Street квартета – струнният ансамбъл, който за първи път демонстрира майсторството си на един от най-необичайните ни концерти – в импровизирана паркова обстановка. Иво Данаилов, Веселин Димитров, Христо Аролски и Петър Кушлев бяха също така част от нашия оркестър на Андерсеновия концерт и сега отново ще влязат в ролята на разказвачи на музикални приказки – този път произхождащи от Чехия.

Музикантите от квартета ще представят бисери из творчеството на един от най-прочутите чешки композитор – Антонин Дворжак. Самият той цигулар, Дворжак е на близо четиридесет години, когато добива популярност извън Чехия. Това става с публикуването на неговите “Славянски танци” по препоръка на небезизвестния Йоханес Брамс, чиито “Унгарски танци” пък са моделът, който Дворжак ползва, за да напише собственото си произведение.Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Онлайн:
Семеен билет – 30 лв.

На място:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:

Street квартет:
Иво Данаилов, цигулка
Веселин Димитров, цигулка
Христо Аролски, виола
Петър Кушлев, виолончело

Квартетът е сформиран през 2010 година. Четиримата музиканти често свирят на улицата, откъдето идва и името Street quartet. Всички те работят и в “Нов Симфоничен Оркестър”, откъдето всъщност се и познават. Христо и Ивайло са членове на симфоничния оркестър на БНР, Веско – на оркестъра на Музикалния театър, а Пепи на Благоевградска филхармония. Street quartet има участия в множество проекти – от участия в различни музикални формати, през свирене на улицата, коктейлна и сватбена музика до сериозни класически концерти в София и в провинцията.

street_pillow


БИЛЕТИ ТУК>

Музикална програма

Антонин Дворжак

Струнен квартет № 12, оп. 96, “Американски”
Славянски танци оп. 46, №8 и оп. 72, №2
Хумореска
Ларго из симфония №9 “Из новия свят”
“Песни, на които мама ме научи”
Серенада за струнниПрограма, 8 февруари 2015

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Билети тук


pillows-concerts-workshop

На 8 февруари, в рамките на програмата на Концерт на възглавници с Бабар, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>