Elephant

05.12.2013

1-elephant-pillows-workshop


Необходими материали:

  • Картон
  • Цветна хартия
  • Ножица
  • Лепило
  • Цветни материали за оцветяване

2-elephant-pillows-workshop

От сайта се сваля приложеният файл със силует на слон и се принтира. Изрязва се и се копира върху картона. Маркира се и вертикалната линия.

Изтеглете темплейт на слонче


Нарисувайте ушичките във формата, която предпочитате напр. по-тънки и издължени, по-дебели и т.н.
За да бъдат ушичките със симетрична форма и извивка, най-лесно е да се изрежат заедно от сгънат наполовина картон. Рисува се едното ухо със свързана част към сгъвката. Има се предвид, че това е централната им част, т.е. тази към главата.
Важно е да се знае, че размерът им, независимо формата, е равен на височината на слона премерено от вертикалната линия. Това има значение за конструкцията. По средата на сгъвката се маркира вертикална линия от страната на долния ръб. Тази линия е равна на линията втрху слона.


3-elephant-pillows-workshop
Всичко се изрязва. Прави се прорез върху маркираната вертикална линия на слона и върху линията на ушичките.


4-elephant-pillows-workshop
Идеята е ушите и тялото да се напаснат на кръст чрез прорезите. Ушите влизат отгоре и трябва да достигнат до нивото на краката. Така двете части се стабилизират. Получената нова фигура стои смело изправена в пространството.


5-elephant-pillows-workshop
Всичко придобива завършен вид в цвят. Използвайте цветни хартии за детайли като залепите седло и др. Очите са акцент – подчертайте ги!
Не забравяйте – слоновете носят щастие, може дори да изработите седем на брой.
Доброто настроение е гарантирано!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>