Little person

12.12.2013

pillows-workshop-littleperson-1


Необходими материали:

  • Цветна хартия или картон
  • Ножица
  • Лепило
  • Тиксо
  • Цветни материали за оцветяване

pillows-workshop-littleperson-2

Цветовите съчетания се избират според наличните материали. Размерите също варират според големината на картоните.
Взима се едно правоъгълно парче картон, което се сгъва на 4 равни части. Това става най-лесно като сгънем първата страна и след това продължим да нагъваме като хармоника, използвайки нейния размер. Формата ще бъде затворена, така че нека се предвиди една тънка част за залепяне означена на снимката с +). Това ще бъде главата на човечето.


pillows-workshop-littleperson-3
Когато се залепи главата се получава отвор отгоре и отдолу. Периферията на шапката трябва да се изреже, така че да е малко по-голяма от главата(в зависимост дали искате да е с по- голяма периферия или по-малка).
Горната част на шапката е цилиндър. Той се получава от 1 правоъгълно парче, което се навива и се залепя (може и с тиксо).
Двете части се съединяват и се получава цяла шапка.


pillows-workshop-littleperson-4
Носът трябва бъде пластичен. Изработва се подобно на главата чрез нагъване на хармоника на няколко равни части с размер от първата. Този път частите са 3, което означава, че се получава пирамида. Отново се оставя място за лепене (на снимката страната за лепене отново е означена с + ).Формата се затваря и се залепя за главата.


pillows-workshop-littleperson-5
За да се довърши човечето, се използват цветните материали. Дорисуват се очи, коса, уста и т.н. Ушите могат да се нарисуват или да се залепят като допълнителни части. От цветна хартия, или отново картон, се изрязват всякакви аксесоари и допълнения към облеклото-папионка, шал и др. Целта е изработвайки това човече детето да научи частите на лицето и главата и някои дрехи и аксесоари.
Да се обърне внимание, че човечетата могат да бъдат момичета или момчета, което обособява някои от аксесоарите като чисто женски или чисто мъжки, но човешките черти и елементи на лицето са еднакви за всички.
Екип ОНЧЕ БОНЧЕ препоръчва да изработите поне 1 момиче и 1 момче с цел да се осмислят тези прилики и разлики. Забавлявайте се!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>