Приказен Концерт на възглавници

12 януари 2014 (неделя)

11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра 11, Зала 2


fairy-pillow-concert
НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

Всички красиви приказки започват с нежната музика на феите. Зад техните вълшебни думи са скрити хиляди невидими дворци и безкрайни зелени гори, причудливи усмивки и магически звуци.
Всички весели години започват с едно малко приключение. Няма как, ще трябва да разкрием доброто си сърце и да победим силите на мрака в един Приказен концерт на възглавници на дванадесети януари в замъка на архитектите.

Феите, с които разполагаме, нямат вълшебни пръчици и сребърни крилца. На тяхно място те притежават почти неизчерпаем арсенал от мустаци и пенснета, счупени моливи и разстроени прически. Една необикновена задруга, в която участват господата Пьотр Илич Чайковски и Енгелберт Хумпердинк, Феликс Менделсон Бартолди и Леош Яначек, Сергей Сергеевич Прокофиев и Николай Андреевич Римски-Корсаков.

Приказките ще бъдат разказани от цигулката на Цветелина Панайотова, виолончелото на Франческа Формизано и небезизвестното пиано на госпожица Марина Симеонова. Съвсем естествено, тримата музиканти притежават дълги биографии, изпълнени със смели подвизи и царски отличия.
Те обичат да прелитат от студените баварски гори до слънчева Арабия още преди да обядват. Малкият пясъчен човек е много строг и не обича закъснения. А и Пепеляшка винаги организира нещо с цар Берендей и Шехерезада.

Очаква се специалното участие на разсеяната музикална муза Зузи. Темпото и нотите на музикантите са в хиляди сигурни ръце и един комин, зад който има тържествено обещание: „Със сребрист маркер към послушание!”. Предстои ни да усетим юридическата тежест на този документ.


Снимки от концерта


​Изпълнителите:
Цветина Панайотова, цигулка
Франческа Формизано, виолончело
Марина Симеонова, пиано
Симона Ковачева в ролята на вълшебница-разказвач


tzvetina-fairy-pillow-concert


Цветина Панайотова, цигулка
Цветина Панайотова придобива бакалавърска степен по специалност цигулка в ‘’Guildhall School of Music and Drama’’ и Национална музикална академия „Панчо Владигеров“. Носител е на първи награди и звание „лауреат“ от международни и национални конкурси, както и на няколко стипендии за майсторски класове под ръководството на изтъкнати професори. Има множество концертни турнета в България и чужбина като солист-инструменталист и камерен изпълнител. През 2013 г. завършва магистърска програма по музикотерапия.
От 2010 г. се включва активно като доброволец в социално-рехабилитационни дейности на УМБАЛ „Александровска“. През последните 10 години, освен като концертиращ цигулар, Цветина придобива опит и в работата с деца и възрастни като преподавател, музикотерапевт, организатор и водещ на музикални събития с тиймбилдинг насоченост.francesca-fairy-pillow-concert


Франческа Формизано, виолончело
Франческа Формизано завършва средното си образование в НМУ “Л. Пипков” София със специалност виолончелo. Понастоящем е студент в Национална музикална академия „Панчо Владигеров“, София при проф. Анатолий Кръстев. През 2010-2011 е на спецализация в Conservatorio di musica “ S. Cecilia” град Рим при професор Маурицио Гамбини.
Има множество участия и награди, сред които първи награди за изпълнение на австрийска музика с камерен състав “VIVACE”. Била е на турне с Младежка филхармония “София” с концерти из цяла България, Германия, Чехия, Франция и Италия.marina-fairy-pillow-concert


Марина Симеонова, пианo
Марина Симеонова е завършила e Музикалното училище в София в класа по пиано на Александър Василенко. Макар и и само на 19 години, Марина е концертиращ музикант и печели награда след награда. Редовен участник в майсторските класове на проф. Мишел Бероф, проф. Наталия Трул, проф. Шантал Стиляни. Тя печели Втора награда на публиката на заключителния концерт от майсторския клас на проф. Джон Пери през август в Германия. Основател е на фестивала „Малки летни концерти“ в Пловдив.БИЛЕТИ

Цени на билети:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.
НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

​Музикална програма

Приказни истории от Спящата красавица, Хензел и Гретел, Сън в лятна нощ, Шехеразада, Пепеляшка, композирани от Чайковски, Прокофиев, Яначек, Менделсон, Хумпердинк и Римски-Корсаков.

​Програма, 12 януари 2014

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук


pillows-concerts-workshop

На 12 януари, в рамките на програмата Приказен Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


​Медиите за нас


Фотогалерия: Приказки на възглавници
Детски дневник
30/12/2013
Вижте галерията в Детски дневник.


Приказките в музиката
Детски дневник
19/12/2013
Шарл Перо, Братя Грим, Ханс Кристиан Андерсен, Шехеразада – великите разказвачи на приказки отдавна са заслужили своето място в шарения детски свят на въображение, блянове и красиви сънища. Оказва се, обаче, че веднъж вдъхновени, децата носят любовта към приказния жанр и в света на възрастните. Такъв е случаят с редица композитори, които в една зряла вече възраст решават да дадат нов живот на любимите герои от детството си…
Прочетете цялата статия в Детски дневник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>