Често задавани въпроси

Кога е следващия Концерт на възглавници?

Проверете ТУК.


На каква възраст следва да бъдат децата, за да могат да посещават „Концерти на възглавници”?

Ние не поставяме възрастови ограничения за посетителите на концертите. С еднакво удоволствие посрещаме както новородени бебета в количка, кошче, слинг, така и прохождащи деца, а също и техните каки и батковци. Всички малки гости са добре дошли – за нас е важно цялото семейство да е заедно. Можете да доведете и баба и дядо.


Каква е продължителността на един концерт?

Концертите са с продължителност около 50 минути, без обособена пауза.


Каква е цената на билетите?

Максимална цена за семейство – 35 лв (цената включва вход за двама родители, придружаващи до 5 деца)


Как протича един „Концерт на възглавници”?

Преди концерта
Добре е да предвидите поне 15 минути преди началния час на концерта, за да представите вашия билет или да закупите такъв при наличие на свободни места, както и да получите безплатна програма за конкретното събитие. Освен това децата получават лист и няколко цветни молива за рисуване.
Следва обуването на калцуни, защото в концертната зала се сяда на паркета върху възглавници (за децата може да донесете пантофи или топли чорапи, ако не желаете да ползвате калцуни).
Вече сте готови за влизане в концертната зала – избирате си възглавници и се настанявате на желаното от Вас място. В залата няма предварително разпределение на местата. Дали ще сте близо до музикантите или не, зависи само от Вас.

По време на концерта
След откриването на концерта изпълнителите представят инструментите, на които ще свирят и разказват на децата по достъпен и интригуващ начин за композитора и произведението, което изпълняват.
Родителите имат много важна роля през това време – те дават личен пример с поведението си – слушат внимателно, ръкопляскат, не си говорят помежду си, изясняват думите на изпълнителите на детето или го насърчават да зададе своите въпроси. Това е от изключително значение както за децата, които следят и копират поведението на големите хора, така и за нивото на комфорт на другите родители и деца и качеството на провеждане на конкретния концерт.
Децата са свободни да рисуват, да се разхождат или танцуват в концертната зала.

След концерта
Даваме възможност с помощта на музикантите да се запознаете отблизо с музикалните инструменти. Възглавниците се връщат обратно от мястото на вземането им. Същото важи за цветните моливи. Рисунките може да запазите или да оставите на нас.