Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба

09.02.2014

09 февруари 2014 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

pillow-marimba-harp-flute-cover


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

Три изключително интересни инструмента в една необичайна комбинация ще чуем на предстоящия Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба. Музика от Доницети, Жак Ибер, както и вариациите “Greensleeves” по традиционна английска мелодия ще прозвучат в изпълнение на флейтистката Николета Петрова и арфистката Весела Тричкова. Участието на маримбата в Концерти на възглавници винаги е предизвиквало фурор сред публиката ни. Специално за събитието от Ротердам пристига Мартин Хафизи, чиито майсторски ръце ще владеят палките в изпълнението на части от първата челова сюита от Йохан Себастиян Бах. Маримба ще чуем също и в българската премиера на “Подскачащото морско конче” от младия композитор Хенинг Фухс.

Там Мартин ще бъде в тандем с арфата на Весела. Още маримба, този път в комбинация с флейта ще прозвучи в горещите танго ритми на Астор Пиацола. Краят на програмата ще бъде ознаменуван с музиката на Виторио Монти и неговия обичан и безкрайно популярен “Чардаш”, където трите инструмента ще демонстрират богатството на звуковите си възможности.
Концертът на възглавници за флейта, арфа и маримба ще се състои на 9 февруари, от 11:00 и от 17:00 часа в Съюза на архитектите на ул. Кракра №11 в гр. София. Както обикновено, един час преди всеки концерт малките ни приятели ще могат да изработят предмети от естествени материали, заедно с творчески екип “Онче Бонче” в Работилница на възглавници.


Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Цени на билети:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:
Весела Тричкова, арфа
Николета Петрова, флейта
Мартин Хафизи, маримба


vessela-harp-pillow-concert


Весела Тричкова, арфа
Весела Тричкова завършва Национална музикална академия „Панчо Владигеров“ при проф. Малина Христова, след което специализира арфа при Клаудия Антонели. От 2000 година е соло-арфистка в Софийската Филхармония. Има множество записи като солист и в съставите на различни симфонични оркестри. Концертната й дейност включва изяви както на наши, така и на редица международни сцени. Изпълнения на Весела Тричкова са звучали в Лондон, Париж, Москва, Сеул и редица други. Една от най-скорошните й изяви е участието й в тазгодишното турне на Стинг Symphonicity, на концертите му в Будапеща и София.nikoleta-flute-pillow-concert


Николета Петрова, флейта
Николета Петрова е родена в семейство на музикант и филоложка. На четири годишна възраст започва да свири на пиано и да посещава уроци по солфеж. На седем години се пренасочва към флейта. През 2000г. завършва НМУ “Л. Пипков” София, а през 2004г. се дипломира като бакалавър в Национална музикална академия „Панчо Владигеров“ в класа по флейта на проф. Георги Спасов. С трупата на Operettenbühne Wien Heinz Helberg е участвала в редица концертни турнета в Австрия, Германия, Швейцария, Люксембург, Дания и др. От 2008г. до момента е щатен артист-оркестрант в оркестъра на Държавен музикален и балетен център “Стефан Македонски” София.martin-marimba-pillow concertt


Мартин Хафизи, маримба
Мартин Хафизи е роден през 1993г. Започва да се занимава с ударни инструменти на 6-годишна възраст и по-късно е приет в НМУ “Л. Пипков” София в класа на Мария Палиева.
В периода 2004-2014г. е на носител на множество награди от национални и международни конкурси. Едно от най-високите си отличия печели, когато получава престижната голяма награда на Дмитрий Лихачов в конкурса “Съзвездие на таланти” – Санкт Петербург, Русия.
През последните години свири с музиканти като Христо Йоцов, Боби Йоцов, Стоян Янкулов, Хилда Казасян, Татяна Колева. В момента Мартин Хафизи е студент втора година със специалност барабани в джаз-отдела на ”Консерваторията за изкуства” CODARTS, Ротердам в класа на Ханс фан Остерхут и Йоост Патока.НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

​Музикална програма

Вариации “Greensleeves”
Хенинг Фухс – “Подскачащото морско конче” – българска премиера
Гаетано Доницети – Соната за флейта и арфа
Астор Пиацола – “Bordel 1900” и “Nightclub 1960” из “История на тангото”
Жак Ибер – “Антракт”
Йохан Себастиан Бах – Прелюд, менует и жига из Сюита за соло виолончело №1
Виторио Монти – “Чардаш”


​Програма, 09 февруари 2014

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук


pillows-concerts-workshop

На 09.02, в рамките на програмата “Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба”, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Направи резервация тук →


​Медиите за нас


Кратък разказ за някои музикални екстравагантности
Детски дневник
06/02/2014
На пръв поглед арфата и маримбата нямат нищо общо – единият инструмент е струнен, с дърпащи се струни, а другият – пластинков. Почти няма написани произведения за двата инструмента като дуо, до голяма степен заради сравнително скорошната поява на маримбата в класическата музика.
Прочетете цялата статия в Детски дневник.


Флейта, арфа и маримба – неочаквано добра музикална комбинация
Детски дневник
04/02/2014
Неочаквана музикална комбинация ще предложат на почитателите на класическата музика поредните “Концерти на възглавници”. На 9 февруари в залата на Съюза на архитектите на столичната улица “Кракра” №11 ще звучат заедно флейта, арфа и маримба, съобщават организаторите от “Модо България”.

Малките любители на музиката и техните родители ще чуят музика от Доницети, Жак Ибер, както и вариациите “Greensleeves” по традиционна английска мелодия, представена от флейтистката Николета Петрова и арфистката Весела Тричкова.
Прочетете цялата статия в Детски дневник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>