Вълшебен Концерт на възглавници

23.03.2014

23 март 2014 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

magical-pillow-concert-cover


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

Вълшебствата в музиката се неизброими, защото красотата на това изкуство омагьосва малки и големи из целия свят. Композиторите обичат да вплитат магичното в творбите си и особено успешно пресъздават необикновените истории чрез звуци.
Освен магьосник и зла кралица, Моцарт включва вълшебни камбанки и вълшебна флейта в известната си опера за любовта между Тамино и Памина. Вълшебната флейта на Тамино му помага да премине през трудни изпитания като музиката й превръща тъгата в радост.
Анатолий Лядов обрисува страховитата баба Яга в една музикална картина, а големият руски композитор Пьотр Илич Чайковски претворява множество вълшебни моменти във впечатляващите си балети. “Лебедово езеро” разказва за ято лебеди, които се оказват омагьосана принцеса и нейните придворни, но придобиват човешки вид само през нощта.

Разбира се, любовта може да спаси красивата принцеса Одета и нейния възлюбен, принц Зигфрид. Друг шедьовър на Чайковски е балетът “Лешникотрошачката”. В коледната нощ, играчките оживяват и водят ожесточена битка с мишките. Клара помага на принцът-лешникотрошачка да победи и двамата се отправят към земята на сладкишите. Там ги очакват вълшебни празненства с лакомства от целия свят. Уви, Клара се събужда с лешникотрошачката в ръце и разбира, че всичко е било сън…
Музикалната магия ще бъде пресъздадена от четирите ръце на талантливите пианистки Лили Богданова и Инес Симеонова. Симона Ковачева, в ролята на музата Зузи, ще спомогне за пренасянето ни в този вълшебен свят.


Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Цени на билети:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:
Лили Богданова, пиано
Инес Симеонова, пиано
Симона Ковачева в ролята на вълшебница-разказвач

ines-lili-pillow-concert

Лили Богданова (вдясно на снимката) е родена през 1994 г. в София. От 5 годишна e в класа на Емилия Канева в НМУ “Л. Пипков” (София). От 2012 г. е ученичка на доц. д-р Борислава Танева.Лили участвала в редица музикални фестивали в страната и чужбина, сред които и престижния курс за камерна музика Музика Мунди (Белгия).През последните години е носителка на следните награди: II награда на Международен Конкурс за Пианисти „Млади виртуози” (София, 2012г.), I награда на Международен Конкурс “Ellen and Ernest Corby” (Манчестър, Великобритания, 2009г.), I награда на Международен Конкурс “Virtuosi per musica di pianoforte” (Чехия, 2009г.), II награда на Международен Конкурс за Пианисти (Крайова, Румъния, 2011г.), I награда и специална награда “Петър Щабеков” на Националния Конкурс по Клавирен Съпровод (Плевен, 2011,2013г.), I награда на Националния Конкурс за Австрийска и Немска Музика “MAGIC” в клавирно трио (Бургас, 2011г.), II награда на Конкурс за Автрийска Камерна Музика (София,2012г.).Изнасяла е самостоятелни концерти в България, Швейцария, Гърция, САЩ, Англия както и концерти с клавирно трио в Ню Йорк и Вашингтон. Лили е била солистка на оркестри в България и чужбина – Нов Симфоничен оркестър (София), Classic FM (София), Симфониета Видин, Columbia County Chamber Orchestra и CCYO (Джорджия/САЩ), Симфониета “Атина” (Гърция).

Инес Симеонова (вляво на снимката) е родена в гр. Добрич. През 2013 г. завършва Национално Музикално Училище “Л. Пипков”, София, където учи пиано в класа на Мариана Шикова. От тази учебна година тя е студентка в Национална Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров”, София в класа по пиано на проф. Борислава Танева.
Инес е носителка на множество награди от национални и международни конкурси по пиано, измежду които: Първа награда на Национален конкурс за изпълнение на българска творба “Върбан Върбанов”, Бургас; Първа награда на Международен конкурс “Млади таланти”, Сан Бартоломео, Италия; Първа награда на Международен конкурс “Pro piano – Romania”, Букурещ, Румъния и много други. Също така е носителка и на награди от конкурси по камерна музика и съпровод. През годините е активна участничка в множество майсторски класове на известни професори по пиано в България и чужбина.
Инес е взимала участие в много различни концерти в Студио 5, студио 1 на БНР, зала НМУ, зала България, НДК и други.НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

​Музикална програма

Волфганг Амадеус Моцарт – из операта “Вълшебната флейта”:

- Ария на Моностатос
- Ария на Царицата на нощта, “Отмъщението на Ада”
- Ария на Папагено

Пьотр Илич Чайковски – из балета “Лебедово езеро”:

- Първа сцена
- Валс
- Танц на малките лебеди

Анатолий Лядов – “Баба Яга” – картина към руска народна приказка

Пьотр Илич Чайковски – из балета “Лешникотрошачката”:

- Марш
- Танц на Захарната фея
- Руски танц
- Танц на флейтите
- Валс на цветята​Програма, 23 март 2014

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук


pillows-concerts-workshop

На 23.03, в рамките на програмата Вълшебен Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Направи резервация тук →

​Медиите за нас
Да кръстосаме… ръце
Детски дневник
20/03/2014
Освен като виртуозен инструмент, даващ поле за изява на солови инструменталисти, пианото би могло да приюти и повече от един музикант, ползващ клавиатурата му. Първите произведения за четири ръце на едно пиано се пишат в Англия и поводът най-вероятно е близко приятелство между двама композитори.
Прочетете цялата статия в Детски дневник.


Музикални магии и магическа музика тази неделя
Детски дневник
17/03/2014
Приказни герои, вълшебни помощници, омагьосани принцеси и страховити битки – това обещават на публиката си организаторите на “Концерти на възглавници” за идващата неделя – 23 март.
Прочетете цялата статия в Детски дневник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>