Оперетен Концерт на възглавници

10.05.2015

10 май 2015 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

operetta-pillow-concert-bg


БИЛЕТИ ТУК→

В месеца на Унгария Концерти на възглавници започват със събитие, посветено на оперетата и любовта като тема на повечето унгарски произведения в този жанр. Музиката на Имре Калман е балсам за душите на изтерзаните виенчани след края на Втората световна война. Въпреки че повечето му творби са написани в австрийската столица, той все пак си остава един от най-видните унгарски композитори. Неговите “Графиня Марица”, “Царицата на чардаша”, “Холандска женица” и “Баядерка” са любими на публиката в цял свят, включително и на българската.

Публиката на възглавници, от своя страна, ще може да се порадва на огромния талант на Доротея Доротеева и Александър Мутафчийски. Доротея вече се е изявявала на сцената ни в първия концерт за този сезон – оперния, а Александър е сред големите звезди на Музикалния театър в София. Двамата солисти ще извисят гласове във виртуозните оперетни дуети под акомпанимента на пианистката Венета Нейнска. Програмата е една от най-вълнуващите и жизнеутвърждаващи, представяни някога в Концерти на възглавници.Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Онлайн:
Семеен билет – 30 лв.

На място:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:
Александър Мутафчийски, баритон
Доротея Доротеева, сопран
Венета Нейнска, пиано

Alma Mater: Национално музикално училище “Любомир Пипков” (пиано) и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” (оперно пеене).
Специализации и стипендии:
Четири години в оперно студио в Грац, Австрия;
В Академия „Санта Чечилия”, Рим, при Мирела Паруто, Рената Ското, Анна Ванди и Чезаре Скартон.
Стипендиант на Райна Кабаиванска в Модена.
Роли: В „Бохеми”, „Рейнско злато” и „Залезът на боговете” в Софийската национална опера, и др.
Участие в конкурси:
„Франсиско Виняс” (Барселона), „Феручо Талявини” (Дойчландсберг), „Комунита еуропеа” (Сполето), „Гена Димитрова” (Плевен), „Елена Николай” (Панагюрище), „Розата на Евтерпа” (Карлово) и др.
Турнета: В Германия, Австрия, Италия, Китай, Русия и др.

perfomer2-operetta-pillow-concertperformer1-operetta-pillow-concert

Alma Mater: Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“- София
Първи учители: проф. Лили Стефанова и проф. Павел Герджиков.
Дебют: „Така правят всички” от Моцарт и “Любовен еликсир” от Доницети (на сцената Варненската опера).
Солист на: Софийския Национален музикален театър „Стефан Македонски“.
Репертоар: „Циганска любов“ и „Веселата вдовица“ от Франц Лехар; „Графиня Марица“ и „Царицата на чардаша“ от Имре Калман; „Една нощ във Венеция“ и „Прилепът“ от Йохан Щраус, “Хубавата Елена“ от Жак Офенбах, и много други.
Незабравими роли: Конферансието от „Кабаре“ и Еймъс от „Чикаго“ на Джон Кандер; Барнаби в „Хелоу, Доли!“на Джери Хърмън; Пилат и Ирод в ”Исус христос суперзвезда“ и; Манкъстрап в „Котки“ на Ендрю Лойд Уебър, и други.
Записи: във фондовете на БНТ и БНР.
Турнета: самостоятелно и заедно с трупата на Националния музикален театър в
България, Турция, Гърция, Германия, Австрия, Швейцария, Холандия, Белгия, Дания, Люксембург, Китай.Венета Нейнска (пиано) получава музикалното си образование в Националното музикално училище в София, Южнокалифорнийския университет в Лос Анжелис и Училището за музика и театър „Гилдхол“ в Лондон. Сред множеството й награди са Първа награда в конкурса “Бетовен Храдец” в Чехия и Трета награда от конкурса “Александър Тансман” в Лодз, Полша. Солирала е с Филхармония Острава и Филхармоничния оркестър на Лодз под палката на Якуб Жидек, Ростислав Халишка и швейцарския диригент Лука Пфаф. Сред последните й изяви са рецитали в престижните български фестивали “Аполония” и Piano Extravaganza.


VenetaNeynskaБИЛЕТИ ТУК>

Музикална програма

Арии и дуети от следните оперети:

Франц Лехар

„Граф фон Люксембург“

Имре Калман

„Графиня Марица“
„Царицата на чардаша“
„Холандска женица“
„Баядерка“

Пал Абрахам

„Бал в Савоя“Програма, 10 май 2015

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Билети тук


pillows-concerts-workshop

На 10 май, в рамките на програмата на Бахов Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>