Перкусионен Концерт на възглавници

27.03.2016

27 март 2016 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

site-cover-percussion-bg


БИЛЕТИ ТУК→

Доста шумно ще стане в Съюза на архитектите на 27 март, защото този път сме включили всички възможни ударни инструменти: маримба, тимпани, барабани, ксилофон…Специално за случая сме поканили трима перкусионисти – Мартина Митева и братята Кирил и Никола Петрови. Те ще ни демонстрират как музиката може да накара и малки и големи да танцуват без почивка. А в самата програма ще чуем най-разнообразни произведения, заради които няма да можем да спрем да се усмихваме и да изживяваме всяко едно движение на музикантите.

Както и на всички останали Концерти на възглавници от настоящия сезон, и този път ще наградим най-креативния ни почитател с медал за Най-оригинален костюм. Темата е по-необичайна и заради нея очакваме залата да се напълни с малки нинджи или любими супер герои. Традиционно, един час преди събитието, в Работилницата на възглавници ще изработваме и украсяваме ударни инструменти по най-необичайни и креативни начини.Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:

Никола Петров, Кирил Петров и Мартина Митева – ударни инструменти


Мартина Митева е родена в град Пловдив. Баща и е професионален музикант и именно той я подтиква към първите и музикални занимания. Те започват на седемгодишна възраст по пиано, а на единадесетгодишна възраст се насочва към ударните интрументи, които изучава в национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” гр. Пловдив в класа на Пенчо Пенчев. От 2010г. е студентка в национална музикална академия „Панчо Владигеров” в класа на Татяна Кърпарова. В годините на средното и висшето си образование Мартина участва и печели множество конкурси и фестивали като индивидуален изпълнител и като част от ансамбъл.


Martina_2kiril_nikola_pillows


Никола Петров завършва Националната Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров” с магистратура по ударни инструменти, хорово и оркестрово дирижиране. Носител е на над двадесет награди за перкусионисти от национални и международни конкурси и се е изявявал като солист и оркестрант с всички значими оркестри в България. Участвал е в турнета из цяла Европа и Северна Америка и е основател на Petrov Art School в София.

Кирил Петров е бил перкусионист в редица български и други европейски оркестри, след завършване на бакалавърската и магистърска програма на Националната Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност “ударни инструменти”. Участвал е в престижни фестивали и семинари из цяла Европа и дори в Обединените Арабски Емирства.БИЛЕТИ ТУК→

​Музикална програма

1. Ней Розaуро – “Прелюд”
2. Добри Палиев – “Дяволски танц”
3. Louis Bonfa – “Black orpheus”
4. Динику-Владигеров – “Хоро стакато”
5. Кристиан Александров – “Затишие пред буря”
6. Добри Палиев – “Право хоро”
7. Виторио Монти – “Чардаш”
8. Добри Палиев – “Шега”Програма, 27 март 2016

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Билети тук


pillows-concerts-workshop

На 27 март, в рамките на програмата на Перкусионен Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали. Участието в Работилницата е безплатно.