Семейство на месец Ноември

11.2014


Семейство на месеца
“Качеството на музиката е на много високо ниво”

IMG_6670


Семейство на месец ноември заслужено станаха първите членове на нашата Клубна програма – Илина Илинова и нейният малък син Крум. Поглеждайки в архива от снимки, който притежаваме, те могат да бъдат намерени на почти всеки концерт в последната една година. Илина потвърждава, че са чести наши гости: „[Били сме] на много [концерти] и вече не ги броим… може би на поне десет“. Казва, че любимите им са тези на “духовия квинтет”, но също така им допадат репертоари, в които се наблюдават по-рядко срещани инструменти: „Концертите с арфа, флейта и маримба бяха много впечатляващи. Бихме се радвали на още подобни“.

Малкият Крум е само на година и осем месеца, но майка му забелязва, че реагира винаги, когато около него има духови инструменти. Вероятно след време той ще се насочи към тях не само като слушател! Първият концерт за ноември със сигурност ще го зарадва – на 15.11 и 16.11 отново ще слушаме Брас квинтета в една изцяло испанска програма.

Винаги отворени към нови идеи и предложения, помолихме за такива нашето семейство на месеца, но Илина ни увери, че разчита изцяло на нашия усет и също така сподели:

„За мен е важно в Концерти на възглавници, че обстановката в много неформална. Децата могат да се движат спокойно. Така те могат да усетят музиката, защото ако бяха сложени на едно място да стоят, това определено щеше да ги изнерви.“

Тази година обикаляме света. За Илина ще е трудно да обясни какво точно означава това на Крум, но по нейни наблюдения информацията, която се поднася заедно с музиката, позволява на по-големите деца да се потопят изцяло в събитието.

Крум е все още много мъничък, но за сметка на това майка му постоянно следи новостите около нашето Музикално училище на възглавници. Надява се да го има и занапред, когато ще могат да го посещават. Като един истински наш почитател, Илина не спира само с училището:

„Следя и за рождените дни в Модо, те звучат много интересно. Гледала съм програмата, какво и как се предлага, така че може би и на нас ни предстои да празнуваме заедно.“

Като първия член на нашата, Клубна програма нямаше как да не поговорим и за нея. Илина ни разказа, че тъй като в днешно време хората са заети, това, че е получила предварително музикалната програма за цялата година, е изключително полезно. Не само защото и позволява да си планува времето по-добре, а и защото така няма да пропускат Концерти на възглавници. Докато разговаряхме, покрай нас мина нейно приятелско семейство, на които тя беше подарила от специалните VIP покани, които влизат като част от Клубния пакет и си обещаха да се видят отново на следващия концерт.

Накрая на нашия разговор, Илина сподели:

„Искам да ви кажа, че качеството на музиката, която се прави и предлага тук е на много добро, високо и професионално ниво. Концерти на възглавници са начин децата да могат да чуят и оценят добрата музика и когато тя е на живо, ги впечатлява още по-силно. Наблюдавайки реакцията на моето дете и децата около мен виждам, че това наистина е така. Всичко е в правилната посока, ние затова продължаваме да идваме всеки път.“Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>