Концерт на възглавници за обой и пиано

01.12.2013

1 декември 2013 (неделя)
11:00 ч., 14:00 (концерт на английски), 17:00ч.
“Съюз на архитектите”, гр. София, ул. “Кракра” 11, Зала 2

oboe-pillows-kolarova-karamintzas
НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

Във втория ни есенен концерт ще срещнем за първи път малките си гости с един от най-цветните духови инструменти – обоя. Програмата включва пиеси за обой и пиано от Равел, Моцарт, Бритън, Албенис и др.
Музиката за обой и пиано ще бъде представена от световноизявеното дуо – българската пианистка Галя Коларова и обоиста Димитриос Караминцас – американец от гръцки произход. Двамата се срещат да първи път през 2012 г. на музикален фестивал в Германия и оттогава обикалят световните сцени, представяйки необичайното съчетание на обоя с пиано. Тяхната мисия е да откриват и представят забравени произведения за обой и пиано, поради рядкото съчетаване на тези два инструмента и да покажат красотата на тяхното обединение. Критиците определят музиката им като чувствена, енергична и грациозна.

Новото в програмата този път – концертът ни в 14:00ч., както и музикалният урок след него, ще бъдат на английски език. Така искаме да уважим нашите чуждестранни малки приятели и тези от вас, които обичат езиците.

На Работилница на възглавници – един час преди всеки концерт, малките гости отново ще могат да изработят с помощта на екипа на Онче Бонче играчки с подръчни материали, както и след това на Музикалния урок ще разберат любопитни факти за обоя.

На “Концерт на възглавници за обой и пиано” ще намерите и книжките и стикерите Възглавковците и музикалните инструменти.


БИЛЕТИ

Цени на билети:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите

Demetrios 


Обоистът Димитриос Караминцас се чувства еднакво у дома си, както в родния си Ню Йорк, така и в неговия втори дом Йерусалим, а и в Берлин, където живее в момента.
Веднага след завършване на Juilliard School в Ню Йорк през 2004 г. става главен обоист на Симфоничния оркестър на Йерусалим, където свири цели 7 години. Димитриос работи активно с Barenboim – Said Foundation и музикалното училище в Рамала, като помага за създаването на първия Младежки окрестър на Палестина. Много други големи оркестри като Израелската филхармония, Хамбургският симфоничен оркестър, Кралският национален оркестър на Шотландия го канят в своите концерти като гост – солист. На Tanglewood Music Center, ежегодна лятна академия в Масачузетс, той печели награда за обой на името на Ралф Гомбърг. През 2011г. Димитриос се премества в Берлин, и същевременно свири с големи оркестри, и в камерни формации на престижни сцени в Европа, Северна Америка и Азия, но остава свързан с образователния си проект в Рамала.


Galya


Пианистката Галя Коларова e възпитаник на музикалното училище „Любомир Пипков“ в София и на Кралската датска музикална академия в Копенхаген. Учила е и в Музикалната академия „Санта Чечилия“ в Бергамо, Италия. Свири на престижни световни сцени не само в Европа, но и в Близкия Изток и в Китай, като си сътрудничи с музиканти като Вера Вайдман, Константин Богино, София Яфе. През 2013 г. Галя Коларова е участник в Grumo Festival, където представя Концерт за пиано №27, K.595  от Моцарт заедно с Grumo Festival Orchestra. Преди това през 2010г. записва промоционален аудиодиск на италианската Академия Перози, както и албум, посветен на 200-годишнината от рождението на Шопен.Снимки от концерта

Ако искате да Ви изпратим снимки от концерта с висока резолюция, не се колебайте да ни пишете на info@pillows.bg.


Видео


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

​Музикална програма

Карл Нилсен – Две фантастични пиеси, опус 8
I. Романс
II. Хумореска
Ж. Ибер – “Escales” и “Tunis-Nefta” от “Ports of Call”
M. Равел – Вокализа във формата на Хабанера
Б.Бритън – Две части от „Шест метаморфози по Овидий”
I. Пан
IV. Бакхус
И. Албенис – Кордоба оп.232, № 4
Дж. Лупис – About a Suite (посветено на Коларова/Караминцас)
В. А. Моцарт – Соната K.454, трета част

​Програма, 1 декември 2013

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук
12:00 Музикален урок на възглавници – Безплатна

13:00 Работилница на възглавници – Безплатна
14:00 Концерт на възглавници на английски език Направи резервация тук
15:00 Музикален урок на възглавници на английски език – Безплатна

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук
18:00 Музикален урок на възглавници – Безплатна


pillows-concerts-workshop

На 01.12, в рамките на програмата “Концерт на възглавници за обой и пиано”, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


pillows-concerts-music-lesson


Всички малки и големи любопитковци ще успеят да научат повече за класическата музика по време на Музикалния урок на възглавници, който ще се проведе непосредствено след всеки от трите концерта от програмата “Концерт на възглавници за обой и пиано”. Новото този път е, че музикалният урок след концерта от 14ч. ще бъде на английски език. Всички Музикални уроци в концертната програма ще включват игри с награди предоставени от Thinx Store, BazArt.bg и MilleArt. Участието в Музикалния урок е безплатно


Pillows-Shop-BGw250


Преди всеки от концертите ни на 1-ви декември Тhinx Store ще покажат специална селекция от образователни играчки, а новите ни приятели от BazArt.bg и Mille Art ще представят ръчно изработени играчки, бижута и аксесоари. Каним ви да посетите техните щандове от 9:30 до 18:30ч в Съюза на архитектие, ул. Кракра 11 в София.


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→


​Медиите за нас


Пътят на обоя
Детски дневник
28/11/2013
Европейски, африкански, арабски или азиатски са корените на съвременния обой? А може би една съвкупност от традициите на различни народи?

Прародителите на обоя са ползвани предимно за военни цели, а тяхното съществуване датира още от древногръцки времена. Първите видове обои имат по няколко дупки, които се затварят с пръсти. Впоследствие броят на отворите нараства до 20 и се развива сложна система от метални клапи.

Две са школите, които основно работят по усъвършенстването на обоя – френската и немската…
Прочетете цялата статия в Детски дневник.


Jazz FM Radio- Следобени импровизации: Интервю с Венета Нейнска, Артистичен директор на Модо България
27/11/2013


Музикално пътуване от Дания до Кордоба
Детски дневник
21/11/2013

Датски пейзажи

Смятан за най-важният датски композитор, Карл Нилсен израства в бедно семейство с 12 деца. Въпреки скромните възможности на родителите си, той успява да получи сериозно музикално образование по пиано, цигулка и композиция.

Наред с преподаване, работа в оркестър и композиране, Карл Нилсен се грижи за трите си деца, тъй като съпругата му е свободомислещ скулптор и често предприема дълги пътувания из Европа. Макар подкрепян от меценати и държавни стипендии, композиторът трудно извоюва мястото си на високо ценен артист…
Прочетете цялата статия в Детски дневник.


Известен обоист пристига за „Концерт на възглавници”
bTV/ Radio Melody
19/11/2013
Прочетете цялата статия на www.btv.bg/radio-melody


Бебета върху възглавници слушат обой и пиано
Новинар
19/11/2013
Световноизвестният обоист Димитриос Караминцас пристига специално в София за „Концерт на възглавници”.

На 1 декември в Съюза на архитектите от 11, 14 и 17 часа музикантът и дуетната му половинка – пианистката Галя Коларова, ще завладеят слушателите си върху възглавници с магията на класическата музика. Публиката – от бебета до 6-7-годишни деца и техните родители, ще се наслади на пиеси на Равел, Моцарт, Бритън, Албенис.
Прочетете цялата статия в Новинар


“Концерт на възглавници” с изненада: обой
Детски дневник
14/11/2013

Запознанство с един от най-интересните духови инструменти – обоя, ще предложи на малките почитатели на класическата музика вторият за сезона “Концерт на възглавници”, съобщиха за “Дневник” организаторите от “Модо България”.

Поредната среща на хлапетата с музиката е насрочена за 1-ви декември, а мелодията на обоя ще звучи в съчетание с пиано. Програмата включва пиеси от Равел, Моцарт, Бритън и Албенис и ще бъде представена от българската пианистка Галя Коларова и обоиста Димитриос Караминцас – американец от гръцки произход.

Прочетете цялата статия в Детски дневник.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>