Коледна играчка

19.12.2013

pillows-worksop-christmas-toy-1


Необходими материали:

  • Цветни картони и хартии
  • Тиксо
  • Флумастери
  • Копчета
  • Ножица
  • Конец
  • ЛепилоОт сайта се сваля приложеният файл с частите на коледната играчка.

Изтеглете темплейт на коледна играчка


pillows-worksop-christmas-toy-2


За тялото на играчката ще се използва формата на конус. За целта е необходимо да се начертае кръг. Колкото по-голям е той, толкова по-голямо ще е и тялото . В конкретният случаи използваме тиксото като шаблон за кръг. Кръглата форма се очертава върху картона и се изрязва, след което се сгъва на две равни части. Това е един от начините да се намери центърът. Правим прорез по сгънатата линия до половината (т.е. до центъра). Прехлупваме едната част върху другата и получаваме конус. Лепи се с тиксо.


pillows-worksop-christmas-toy-3
Ръцете, краката и главата са допълнителни елементи. Те се изрязват от цветни хартии, могат да се дорисуват или апликират. Може да помислете за интересни цветови съчетания.


pillows-worksop-christmas-toy-4
Всичко допълнително, което искате да добавите се прикрепя към конуса с лепило. Тази играчка може да съществува като персонаж за игра. (Помислете какви неща можете да изработите , които биха допълнили Дядо Коледа като тема.)


pillows-worksop-christmas-toy-5
Ако все пак решите, че ще използвате направеното за играчка за елха, е нужно да се добави и закачалка. Това става като се залепи конец от задната страна на конуса с малко тиксо. Така украшението ще може да виси. Елхата със сигурност става поне една идея по-красива с ръчно направени играчки по нея. Забавлявайте се.
Екип ОНЧЕ БОНЧЕ ви пожелава Весели празници!
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>