Катерещ се гущер

21.11.2013

1-pillow-workshop-lizard
Необходими материали:

  • Цветен картон
  • Връзка или канап
  • Цветни материали за оцветяване
  • Ножица
  • Лепило
  • Копчета-2бр.
  • Стотинка
  • Тиксо
  • Сламка

2-pillow-workshop-lizard


Избирате си животно. Гущерчето е само примерен вариант. Можете да изработите каквото пожелаете катерещо се животинче.
Избраното животно се рисува върху цветния картон. Изрязва се. Добавят се детайли от други цветни хартии или просто се дорисува с цветните материали.Изтеглете темплейт на гущер


3-pillow-workshop-lizard
В действие се включват канапът, копчетата, стотинката, сламката и тиксото.
По средата на гърба на животинчето с тиксо се залепят близо едно до друго две малки парченца от сламката с отвори по посока на главата и опашката.
Сега се решава с коя страна животното ще се катери нагоре. Нашето се движи с главата напред. Стотинката се използва за тежест, за баланс (може да използвате каквото друго ви хрумне). Без значение коя страна е избрана за горна, стотинката се залепя с тиксо в противоположната т.е. под сламките, при опашката.
Парчето канап се прокарва през двата улея от сламки така, че двата края да са прокарани и да висят надолу т.е. към стотинката и опашката.
Дължината на канапа може да се определи като детето разпери ръце настрани, перпендикулярно на тялото, и се премери разстоянието от едната до другата ръка.
4-pillow-workshop-lizard
За да не се измъква канапът пред улеите, е добре да се сложат „спирачки“. В този случай са използвани две копчета, през чиито дупки е прокаран канапа и е вързан на възел. Така хем има удобно място за хващане и дърпане, хем не се разнизва.
5-pillow-workshop-lizard
Остава само да го пробвате! Закача се някъде – на брава на врата, на дръжка на прозорец, на закачалка или другаде. С двете ръце се хващат копчетата и плавно, успоредно и едновременно се дърпат настрани. Гущерът започва да се изкачва плавно нагоре!
Забавно и лесно, това пособие за игра спомага за креативността, а най-вече за кординацията между двете ръце и проследяването на движение.
6-pillow-workshop-lizard

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>