Венециански Концерт на възглавници

31.01.2016


31 януари 2016 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

carnival-pillow-concert-113


БИЛЕТИ ТУК→

Карнавалът във Венеция – едно от най-пищните и впечатляващи тържества в света е в разгара си, а ние ще почетем неговите традиции с един истински Венециански концерт. Балове, танци, маски и гондолиери – всички те ще присъстват в нашата програма за първия концерт от новата година. Брилянтният цигулар Ивайло Данаилов ще се превъплъти в огнения италиански виртуоз Николо Паганини. Негови музикални партньори на сцената ще бъдат виолончелиста Петър Кушлев и пианистката Нона Кринчева.

За един истински карнавален ден, каним нашите малки и големи почитатели да сътворят най-красивите маски и да си припомнят най-приятните танцови стъпки. В конкурса за оригинален костюм този път ще изберем Принцеса и принц на бала. Ако не успеете да се подготвите предварително, заповядайте един час по-рано в нашата Работилница на възглавници, където ще изработваме и декорираме елементи от карнавалното облекло.


БИЛЕТИ

Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Снимки от концерта


Изпълнителите:

Ивайло Данаилов, цигулка
Петър Кушлев, виолончело
Нона Кринчева, пиано

Водещ: Ирина Първанова


IvoDanailovBW


Цигуларят Ивайло Данаилов завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” със специалност пиано, но продължава обучението си в Национална Музикална Академия “Панчо Владигеров”, изучавайки и виола. Магистърската си степен получава в Нов Български Унивеситет като цигулар в класа на професор Марио Хосен. Ивайло се изявява в ансамблите трио “Артес” и “Стрийт квартет”. Той има множество награди от конкурси и участия в майсторски класове на изтъкнати български и чуждестранни музиканти. Цигуларят солира на “Нов симфоничен оркестър”, Врачанска филхармония, “Орфеус”, камерен оркестър “Орфей”, “Кончерто антико”, “Арс барока”. Концертира главно като камерен музикант, а от 2012 г. е първи цигулар в състава на симфоничния оркестър на БНР.Петър Кушлев завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” през 2002г. в класа по виолончело на Даниела Черпокова. Продължава обучението си в Национална Музикална Академия “Панчо Владигеров” като бакалавър при проф. Анатоли Кръстев и като магистър в Нов български университет при Христо Танев. От 2004г. свири в оркестъра на Класик ФМ радио, също така и в Нов симфоничен оркестър. Свирил е в Софийска филхармония, оркестъра на Българско Национално Радио, както и редица други.


kushlev-venetian-pillowNonaKrincheva


Нона Кринчева започва обучението си по пиано на шестгодишна възраст в НМУ „Л.Пипков”. Продължава обучението си в НМА „П. Владигеров” – София в класа по пиано на проф. Атанас Куртев, класа по камерна музика на проф. Ангел Станков и класа по клавирен съпровод на доц. Марина Капитанова. Продължава да свири активно както като солист-изпълнител, така и като камерен музикант и акомпанятор. През 2006г. получава стипендия за участие в Международната лятна академия „Прага-Виена-Будапеща”, където участва в клавирен квинтет. През 2008г. е солист на оркестъра на НМА в изпълнение на Концерта за пиано от Роберт Шуман. Същата година е стипендиант на лятната академия в Берген – Холандия „The International Holland Music Sessions”.
През 2011 е поканена от проф. Марио Хосен да участва в „International Music Academy Orpheus” – Vienna, където учи в класа на проф. Милена Моллова клавирна камерна музика, и същевременно участва в концерти като камерен изпълнител и акомпанятор. Същата година започва работа в Нов Български Университет като хоноруван корепетитор към Департамент „Музика” в класа на проф. Марио Хосен, където е понастоящем.БИЛЕТИ ТУК→

​Музикална програма

Джузепе Верди – Дуо Концертанте из операта “Бал с маски”
Йохан Щраус – син – “Чардаш” из оперетата “Прилепът”
Антонин Дворжак – Карнавална увертюра
Йохан Щраус – син – “Валсът на лагуната” из оперетата “Една нощ във Венеция”
Камий Сен-Санс – “Карнавал на животните”:
- “Лебедът”
- “Слонът”
Николо Паганини – Венециански карнавал
Феликс Менделсон – Венециански гондолиерски песниПрограма, 31 януари 2016

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Билети тук


pillows-concerts-workshop

На 31 януари, в рамките на програмата на Венециански Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали. Участието в Работилницата е безплатно.