Виртуозен Концерт на възглавници

26.01.2014

26 януари 2014 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

virtuoso-pillow-concert-bg


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

Децата не спират да подскачат, когато слушат виртуозни пиеси. Те усещат енергията на музикантите, бързите фрази, ритъма, движението на инструментите, еуфорията на аплодисментите. Всеки следващ музикант започва да свири нещо още по-интересно и невероятно. Но кой ще спечели сърцето на публиката завинаги? Предстои ни да разберем това в един Виртуозен Концерт на възглавници на 26 януари в Съюза на архитектите.

Всички опити за нелоялна конкуренция ще бъдат неуспешни поради предварителното обявяване на произведенията, които трябва да бъдат изсвирени. Кларинетът ще се справи с „Почит към Де Файя” от Бела Ковач, а тромпетът с „Концертно скерцо” от Едуард Абрамян. Флейтата разполага със сериозен афро-бразилски репертоар: „Tico-Tico no Fubá” от Зекиня Де Абреу и “Five Foot Two, Eyes of Blue” от Рей Хендерсон. Саксофонът се включва с небезизвестния „Cantaloupe Island” на Хърби Хенкок. Пианото отново има предразсъдъци, защото не е сигурно в аристократичната същност на този виртуозен дуел, но все пак ще участва с „Кампанела” от Ференц Лист. Фаготът винаги изпълнява „Каприз” от Панчо Владигеров, а виолончелото има ново тайно оръжие: „Вариации на една струна по тема от Росини” на Николо Паганини.

Виртуозните музиканти, които ще свирят на тези инструменти очакват с удоволствие деня на концерта. Магията на флейтата и саксофона ще превземе залата, когато на тях засвири Яна Дончева. Мариета Койнарска ще се присъедини към нея с акомпанимент на пиано. Съвсем естествено, те ще бъдат предизвикани от Явор Добрев и неговия кларинет. Фаготът също ще се включи – чували ли сте как Мартин Стоянов свири на него? Много хубаво и напълно приказно, но кой ще ни върне обратно в реалността? Ян Дунев, разбира се – когато плътният звук на неговия тромпет изпълни залата, ние ще бъдем много щастливи, че сме там. Ще последва един истински грандиозен финал с изпълнението на челистката Франческа Формизано и пианистката Венета Нейнска.

Всичко започва в 10 ч. сутринта с една много полезна и напълно безплатна Работилница на възглавници. Концертът е от 11 ч. После се повтаря: безплатна работилница за възглавници от 16 ч. и концерт от 17 ч. Бъдете точни, виртуозите са много нетърпеливи изпълнители.


Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Цени на билети:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:
Яна Дончева, флейта и саксофон
Явор Добрев, кларинет
Мартин Стоянов, фагот
Ян Дунев, тромпет
Франческа Формизано, виолончело
Мариета Койнарска, пиано
Венета Нейнска, пиано


НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ТУК→

​Музикална програма

Бела Ковач – “Почит към де Файя” за соло кларинет
Панчо Владигеров – “Каприз” за фагот и пиано
Хърби Хенкок – “Cantaloupe Island” за саксофон и пиано
Зекиня Де Абреу – “Tico-Tico no Fubá” за флейта и пиано
Рей Хендерсон – “Five Foot Two, Eyes of Blue” за флейта и пиано
Едуард Абрамян – Концертно скерцо за тромпет и пиано
Николо Паганини – Вариации на една струна по тема от Росини за виолончело и пиано
Ференц Лист – етюд “Кампанела” за пиано

​Програма, 26 януари 2014

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Направи резервация тук


pillows-concerts-workshop

На 26.01, в рамките на програмата “Виртуозен концерт на възглавници”, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


​Медиите за нас


Видео: Уроци по музикална виртуозност за деца
Детски дневник
28/01/2014
Вижте галерията в Детски дневник.bTV: Репортаж за Виртуозен Концерт на възглавници

29 март 2014Как се става виртуоз?
Детски дневник
24/01/2014
Какво означава виртуозен музикант? В днешно време, с развитието на звукозаписите, ставаме свидетели на все повече музиканти, които правят буквално невъзможното със своите инструменти.
Сякаш запознаването с конкуренцията амбицира младите таланти и те започват да свирят все по-бързо, по-точно и по-прецизно.

Но дали е по-красиво?
Прочетете цялата статия в Детски дневник.


Колко виртуози са нужни, за да грабнат детското внимание
Детски дневник
19/01/2014
“Енергията на бързите фрази и ритъма, движението на инструмента, невероятните пасажи, еуфорията и аплодисментите са чудесен спомен и съвсем ново познание за живота”, обясняват идеята си организаторите.
Прочетете цялата статия в Детски дневник.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>