Зоо Концерт на възглавници

14.12.2014


14 декември 2014 (неделя)
11:00 и 17:00
Съюз на архитектите в България
гр. София, ул. Кракра, 11

zoo-pillow-site-cover-bg


БИЛЕТИ ТУК→

Втурваме се в декември, носени от вълшебното килимче на Аладин към земята на бонбоните, придружени от безброй джуджета, говорещи котараци, омагьосани жаби, благородни принцове и летящи феи. Месецът на приказките започва с едно зоологическо приключение с музиката на Сергей Прокофиев, Лучано Берио и Мартин Бътлър. Публиката ни е поканена да пристигне преобразена като любими животинчета, за да помогне на ансамбъл “Windy” в музикалните перипетии с танцуващата лисица, разсъдливото прасе и гладния вълк.

В програмата за деня са включени още безплатните Работилница на възглавници от 10:00 и от 16:00ч. и Музикален урок на възглавници от 12:00 и от 18:00ч.Видео


Снимки от концерта


БИЛЕТИ

Онлайн:
Семеен билет – 30 лв.

На място:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Изпълнителите:

Ансамбъл WINDY:

Николета Петрова, флейта
Асен Цветанов, обой
Явор Добрев, кларинет
Сабина Йорданова, фагот
Михаил Михайлов, валдхорна
Венета Нейнска, пиано

Разказвач: Доротея Доротеева


NikoletaPetrova


Николета Петрова (флейта) е родена в семейство на музикант и филоложка. На четири годишна възраст започва да свири на пиано и да посещава уроци по солфеж. На седем години се пренасочва към флейта. През 2000г. завършва НМУ “Л. Пипков” София, а през 2004г. се дипломира като бакалавър в Национална музикална академия „Панчо Владигеров“ в класа по флейта на проф. Георги Спасов. С трупата на Operettenbühne Wien Heinz Helberg е участвала в редица концертни турнета в Австрия, Германия, Швейцария, Люксембург, Дания и др. От 2008г. до момента е щатен артист-оркестрант в оркестъра на Държавен музикален и балетен център “Стефан Македонски” София.Асен Цветанов започва да се занимава с музика и пиано на четиригодишна възраст, но завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” със специалност обой. По време на следването си в Национална Музикална Академия работи със Славчо Младенов. Става част от оркестър Симфониета – София , Нов Симфоничен оркестър , Академичен Симфоничен Оркестър и Национална Опера и Балет – София където работи и до днес. Има изяви в различни турнета из целия свят, участие във фестивала “Аполония” и награда на конкурса “Австрийска Камерна Музика”. Солирал е с Академичен и Нов симфоничен оркестър.


AsenTzvetanovYavorDobrev


Явор Добрев е роден в София, където на петгодишна възраст започва да свири на пиано. Въпреки кратко увлечение по тромбона, на десет годишна възраст започва уроци по кларинет. След завършване на Националната Музикална Академия, продължава обучението си в Женевската Консерватория. Учи и работи в Швейцария в продължение на десет години. В момента е първи кларинетист в оркестъра на Софийска опера и балет.Сабина Йорданова (фагот) завършва Националното Музикално Училище “Любомир Пипков” със специалност фагот. Продължава образованието си в Германия, обучавайки се в по бароков, класически фагот и дулциан в Hochshule für Musik und Tanz (Кьолн), Hochschule für Musik “Franz Liszt” (Ваймар), Hochschule für Musik und Darstellende Kunst (Франкфурт). Сабина получава магистърската си степен „cum laude” oт Eesti Muusika- ja teatriakadeemia в Талин, Естония. Награждавана е на множество национални и международни конкурси и е работила в Нов симфоничен оркестър, Philharmonie der Nationen, Jenaer Philharmoniker, Heidelberger Symphoniker, Akademie für Alte Musik Berlin, ERSO, Малайзийски филхармоничен оркестър и много други. По настоящем, Сабина работи в Софийска филхармония.


SabinaJordanovaMihailMihailov


Михаил Михайлов (валдхорна) Михаил Михайлов завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” и Национална Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров”. През 2000 и 2001 взима участие в международна лятна академия “Прага – Виена – Будапеща” в Австрия – в класа по валдхорна на проф. Адам Фридрих и в класовете по камерна музика на Герхард Туречек и Клаус Линдбахер. От 2003 г. заема поста на първи валдхорнист в оркестъра на Софийска Опера и Балет.Венета Нейнска (пиано) получава музикалното си образование в Националното музикално училище в София, Южнокалифорнийския университет в Лос Анжелис и Училището за музика и театър „Гилдхол“ в Лондон. Сред множеството й награди са Първа награда в конкурса “Бетовен Храдец” в Чехия и Трета награда от конкурса “Александър Тансман” в Лодз, Полша. Солирала е с Филхармония Острава и Филхармоничния оркестър на Лодз под палката на Якуб Жидек, Ростислав Халишка и швейцарския диригент Лука Пфаф. Сред последните й изяви са рецитали в престижните български фестивали “Аполония” и Piano Extravaganza.


VenetaNeynskaБИЛЕТИ ТУК→

​Музикална програма

Лучано Берио – Opus Number Zoo
I. Танц в плевнята
II. Еленчето
III. Сивата мишка
IV. Котараците

Мартин Бътлър – Dirty Beasts
I. Прасето
II. Звяр в коремчето
III. Крокодилът

Сергей Прокофиев – Петя и вълкаПрограма, 14 декември 2014

10:00 Работилница на възглавници – Безплатна
11:00 Концерт на възглавници – Билети тук
12:00 Музикален урок на възглавници – Безплатен

16:00 Работилница на възглавници – Безплатна
17:00 Концерт на възглавници – Билети тук
18:00 Музикален урок на възглавници – Безплатен


pillows-concerts-workshop

На 14 декември, в рамките на програмата на Огнен Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на Творчески екип Онче Бонче. Участието в Работилницата е безплатно.


pillows-concerts-music-lesson

Всички малки и големи любопитковци ще успеят да научат повече за класическата музика по време на Музикалния урок на възглавници, който ще се проведе непосредствено след всеки от двата концерта от програмата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>