Дани и осемте палки


Pillows Book page 19


Това е Дани. Той се учи на бойни изкуства. Неговата мечта е да стане най-бързата нинджа. Ловкостта си той упражнява на своята маримба.
Няма друг толкова интересен инструмент, с който можеш да свириш с цели осем палки едновременно! – мислеше си Дани.
Един ден неговият мъдър учител по маримба му каза:
Дани, трябва да знаеш, че свиренето на маримба изисква да си като истинска нинджа!
Дани упорито се упражняваше всеки ден. Той обичаше маримбата си и забеляза, че с колкото повече палки свири, толкова по-плътен и богат става нейният звук. Дани овладя свиренето с две, с четири и дори с шест палки до съвършенство. Предстоеше му много трудна задача – свиренето с осем палки.


Неговият учител всеки път му повтаряше:
Мисли за свиренето с палки като за въртенето на нунчаку! Концентрирай се! Представи си как ръцете ти не се движат, a се телепортират по дървените пластинки на маримбата!
И Дани, упорит като нинджа, хвана всичките осем палки с двете си ръце и започна да ги балансира по маримбата. След дълги и усърдни упражнения , Дани най-после успя да се справи с тежката задача. Тогава неговият учител му каза:
- Дани, заслужи си черния колан. Сега вече си истинска маримба нинджа!Изтегли и оцвети ДаниLeave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>